Yoga – varför ska du gå yogakurs?

Inom både yoga och meditation är koncentration och tankekraft lika viktigt som fysisk kraft. Yoga och meditation hänger nära ihop och det finns många olika former, till exempel kan du välja mellan ashtangayoga, hathayoga, kundaliniyoga och tantrayoga. Yoga betyder union och är ett ord ifrån sanskrit. Yoga är en träning eller avslappning för att uppnå en bra känsla mellan kropp och själ. Med en yogakurs kan du nå en kroppslig och mental harmoni genom koncentration, rörelser och andningsövningar. Yoga kan göra att man lär känna sig själv, eftersom yogautövaren under träningen fokuserar inåt, på sin egen tanke, kropp och själ.

Det sägs att Yoga har utövats i 3000 år och att yoga handlar om att utövaren strävar efter balans mellan tanke och kropp genom olika yogapositioner, andning och koncentration. Exempel på olika yogaformer är Ashtanga Yoga, Hathayoga, Poweryoga, Kundaliniyoga och specialanpassad yoga som till exempel yoga för gravida.

Oavsett vilken kurs i yoga du går, kommer du efter ett tag att märka att kursen ger resultat. Du kommer att se resultat beroende på typ av yoga.

Exempel på yogakurser du kan välja mellan:

  • Mjukyoga
  • Poweryoga
  • Chi yoga
  • Gravidyoga
  • Ashtanga yoga

Det finns många typer av yoga och yogakurs – här får du några förslag på dessa kurser:

I menyn till vänster hittar du alla kurser, men vi kan speciellt lyfta fram några yogakurser:

Ovanstående är olika förslag på kurs eller kurser du kan delta i på din fritid. Din fritid du har till förfogande efter arbetsdagens slut. På hittafritid.se kan du välja mellan många olika kurser när du vill utveckla dig själv eller när du kanske känner att vill gå en kurs för att träffa andra eller helt enkelt förkovra dig själv på en bra kurs.

Kurs och kurser för dig som vill utveckla dig inom yoga

Vi på hittafritid.se vill att det ska vara enkelt att hitta en bra kurs för dig som vill lära dig mer om yoga. Denna kurssida är till för dig som söker kurs på fritiden och den länkar direkt till relevant kurs för dig som vill ha en yogakurs. Sökandet efter bra yogakurs och kurser där du kan få balans hittar du här på hittafritid.se

Kontakta oss angående yoga och yogakurser

Vill du bli kontaktad av oss, vare sig det gäller kurs i yoga eller annan kurs, är du varmt välkommen att använda kontaktinformationen eller kontaktformuläret till hittafritid.se som du hittar här på sidan. Vi på hittafritid.se hjälper dig gärna att hitta rätt yogakurs.