Dans - Danskurs på hittafritid.se

Kurs i dans för dig som vill lära dig dansa

Här kan du hitta de mest skiftande danskurser. Du hittar information som kan hjälpa dig välja danskurs. Danskurser kan både vara fysiskt och mentalt ansträngande. Du kan gå en kurs där du lär dig dansa ensam, i par eller i grupp. Det bästa med dans och danskurser är att det finns så många olika dansstilar. När du väljer danskurs ska du tänka på tidigare erfarenhet, vilken typ av musik du gillar eller vilket mål du har med dansen.

Hittafritid.se har danskurser på olika nivåer, tex har vi  dans för nybörjare, fortsättningskurs och dans på avancerad nivå.

Dans och danskurs - varför ska du ska du gå danskurs?

Kurser i dans upplevs väldigt positivt för de flesta. Att gå en kurs där man rör sig till musik. Att gå en kurs där man utför ”gymnastiska övningar” till musik. Du kan också dansa tillsammans med dina kollegor på en fest eller en kickoff? Eller varför inte dansa med dina vänner på nästa möhippa eller svensexa! På hittafritid.se hittar du dansaktiviteter för mindre respektive större sällskap som passar alla många olika tillställningar och events.

När du går en danskurs, är det du själv som bestämmer hur mycket du orkar, vill röra dig, vill dansa.

Några olika danskurser du kan välja mellan: Kurser i Streetdance, kurser i breakdance, kurser i salsa, kurser i afrikansk dans, kurser i flamenco, kurser i bugg, kurser i balett, kurser i jazzdans och kurser i zumba.

Dans för barn, vill ditt barn gå en Barndanskurs?

Många dansskolor har också barndans för barnen. Dessa danskurser för barn är alltid lek och är oftast mycket fria i sina uttrycksformer. Har du ett barn som är lite äldre finns andra danskurser för dem. För de allra minsta barnen finns ofta mamma-barn-kurser.

Danskurser kan innehålla:

  • Rytmer
  • Dansteknik
  • Konstnärlig dans
  • Styrka, koordination, rytm och kondition

Varianter på dans

Det finns många varianter på danskurser här får du några förslag på dessa kurser. I menyn till vänster hittar du alla kurser men vi kan speciellt lyfta fram några danskurser:

Ovanstående är olika förslag på kurs eller kurser du kan delta i på din fritid. Din fritid du har till förfogande efter arbetsdagens slut. På hittafritid.se kan du välja mellan många olika kurser när du vill utveckla dig själv eller när du kanske känner att vill gå en kurs för att träffa andra eller helt enkelt förkovra dig själv på en bra kurs.

Kurs och kurser för dig som vill utveckla dig inom dans

Vi på hittafritid.se vill att det ska vara enkelt att hitta en bra kurs för dig som vill lära dig mer om dans. Denna kurssida är till för dig som söker kurs på fritiden och den länkar direkt till relevant kurs för dig som vill ha en danskurs. Sökandet efter bra danskurs och kurser där du får röra dig hittar du här på hittafritid.se

Kontakta oss angående dans och danskurser

Vill du bli kontaktad av oss, vare sig det gäller kurs i dans eller annan kurs, är du varmt välkommen att använda kontaktinformationen eller kontaktformuläret till hittafritid.se som du hittar här på sidan. Vi på hittafritid.se hjälper dig gärna att hitta rätt danskurs.