Hantverk och hantverkskurser på hittafritid.se

Kurser för dig som vill lära dig mer om hantverk på fritiden

En hantverkskurs är för dig om du vill lära dig mer om ett hantverk. Kurserna ger dig tillgång till lokal, maskiner och material som annars kan vara svårt att på egen hand anordna.

Många studieförbund och mindre kursarrangerar erbjuder hantverkskurser där du lär dig arbeta med trä och metall, lera och keramik samt tyg och små pärlor för privat tillverkning

Kurs i hantverk, hantverkskurs, varför ska du gå kurs i hantverk?

Hantverk och kreativt skapande har alltid varit viktigt för människor. Många känner sig ”hela” när de får hålla på med olika hantverk. Det kan vara hantverk i allt mellan himmel och jord, tex. keramikmålning, drejning eller smyckestillverkning. Det kan också vara hantverk i textilhantverk så som sömnad, stickning, knyppling eller virkning. Eller varför inte hantverk i trä, smide eller knivtillverkning. Alla typer av kurser i hantverk är populärt.

Hantverkskurser kan innehålla: Stickning, virkning och vävning, som är textila hantverkstekniker. Andra hantverkskurser kan vara: keramik och glas.  Ytterligare hantverkstekniker är: trähantverk, smide, silversmide och glas. Välj en kurs som passar just dig.

Hantverk - Innehåll i hantverkskurser kan vara:

  • Glas
  • Keramik
  • Måleri
  • Origami
  • Scrapbooking
  • Stickning
  • Sömnad

På alla hantverkskurser finns folk som verkligen brinner för sitt ämne, vilket gör att du kommer att utvecklas tillsammans med andra som går kursen.

Kurs i hantverk - olika varianter.

Det finns många varianter på hantverkskurser – här får du några förslag på dessa kurser:

I menyn till vänster hittar du alla kurser men vi kan speciellt lyfta fram några kurser i hantverk:

Ovanstående är olika förslag på kurs eller kurser du kan delta i på din fritid. Din fritid du har till förfogande efter arbetsdagens slut. På hittafritid.se kan du välja mellan många olika kurser när du vill utveckla dig själv eller när du kanske känner att vill gå en kurs för att träffa andra eller helt enkelt förkovra dig själv på en bra kurs.

Kurs och kurser för dig som vill utveckla dig inom hantverk

Vi på hittafritid.se vill att det ska vara enkelt att hitta en bra kurs för dig som vill lära dig mer om hantverk och olika hantverkstekniker. Denna kurssida är till för dig som söker kurs på fritiden och den länkar direkt till relevant kurs för dig som vill ha en kurs i hantverk. Sökandet efter bra hantverkskurs och kurser där du får lära dig mer om hantverk hittar du här på hittafritid.se

Kontakta oss angående hantverk och hantverkskurs

Vill du bli kontaktad av oss, vare sig det gäller kurs i data eller annan kurs, är du varmt välkommen att använda kontaktinformationen eller kontaktformuläret till hittafritid.se som du hittar här på sidan. Vi på hittafritid.se hjälper dig gärna att hitta rätt hantverkskurs.