Vinprovning på hittafritid.se – kurser för dig som vill lära dig mer om vin

Med en vinprovningskurs eller en kurs i vinprovning kan du lära dig mer om olika typer av vin, vinregioner och druvor. På dessa kurser och utbildningar för du lära dig hur vinet bedöms utifrån utseende, smak och doft. Här kan du lära dig hur man jobbar med skalor för att ge poängsättning på vinet. På kursen får du lära dig att bedöma vinet utifrån dess karaktär och hur man bedömer vinet ”mycket prisvärt”, ”prisvärt” och ”ej prisvärt”.

Ett vanligt upplägg på en kurs i vinprovning, är att ha flera olika teman där man provar några olika viner. Till exempel kan man ha ett antal viner med samma druvsort från olika länder, eller man kan ha olika viner från samma distrikt. Du kommer att lära dig mycket på kurser om vin och vinprovning framförallt genom att teori och praktik kombineras på kursen. Vinprovningar kan självklart också kombineras med kurser i mat, till exempel kurser i vinprovning tillsammans med ost, och kurser i vinprovning tillsammans med choklad. På detta sätt lär du dig hur du kan kombinera vin med mat.

Vinkurs – varför ska du gå vinkurs?

Kurser och utbildningar i vin och vinprovning är just nu väldigt populärt. Vi reser mycket och kommer i kontakt med vin och vinsorter. På våra resor får vi ofta smaka och testa olika viner och blir lätt inspirerade att lära oss mer. Kurser i vinprovning är något som tillkommit på senare år.  På hittafritid.se hittar du olika varianter på kurser i vinprovning och du kan välja den kurs som passar dig bäst.

När du går en kurs i vinprovning för du, förutom att lära dig mer om vin och vinsorter, också träffa många andra trevlig människor med samma intresse – vin och vinsorter. På kurserna och utbildningarna kommer du bara att prova olika vinsorter – inte dricka mycket av dem.

På vinprovningskurser kommer du att få ha ”blindprovning” där du som vinprovare inte får veta vilket vin som finns i glaset utan du får undersöka vinets doft, utseende och smak och är du en skicklig vinprovare kan du lista ut vilket vin det är.

Alla former av kurs i vinprovning ger en garanterad upplevelse där du lär dig mer om viner, regioner, druvor med mera men också har en väldigt trevlig stund. Kurser i vinprovning kan ges till enskilda personer, grupper och arrangörerna är ofta flexibla och kan även skräddarsy din vinprovning.

Detta lär du dig på vinprovningskurser:

·       Att sniffa

·       Att känna

·       Att uppleva

Det finns många varianter på vinprovningskurser – här får du några förslag på kessa kurser:

I menyn till vänster hittar du alla våra kurser och utbildningar men vi kan framförallt lyfta fram några vinprovningskurser:

·       Ekologisk vinprovning - För dig som vill testa de ekologiska vinerna på marknaden

·       Frankrikes röda viner - Vinprovning erbjuder temaprovningar bla. med frankrikes röda viner.

·       Italiensk Vinprovning - En vinprovning med både smak och doft från Italien .

Ovanstående är olika förslag på kurs eller kurser som du kan delta i på din fritid. Din fritid du har till förfogande efter arbetsdagens slut. På hittafritid.se kan du välja mellan många olika kurser när du vill utveckla dig själv eller när du kanske känner att vill gå en kurs för att träffa andra eller helt enkelt förkovra dig själv på en bra kurs.

Kurs och kurser för dig som vill utveckla dig inom området vin och vinprovning

Vi på hittafritid.se vill att det ska vara enkelt och lätt att hitta en bra kurs för dig som vill lära dig mer om vin och vinprovning. Denna kurssida är till för dig som söker kurs på fritiden och den länkar direkt till relevant kurs för dig som vill ha en vinprovningskurs. Sökandet efter bra vinprovningskurs och kurser där du kan få lära dig mer om viner hittar du här på hittafritid.se

Kontakta oss angående vin och vinprovningskurser

Vill du bli kontaktad av oss, vare sig det gäller kurs i vinprovning eller annan kurs, är du varmt välkommen att använda kontaktinformationen eller kontaktformuläret till hittafritid.se som du hittar här på sidan. Vi på hittafritid.se hjälper dig gärna att hitta rätt kurs i vinprovning.